FOTO: MINISTARSTVO BEZBEDNOSTI BIH

Kada su u pitanju preduzete mjere prema stranim državljanima u BiH, tokom 2023. je doneseno 2.582 rješenja o protjerivanju, podaci su Službe za poslove sa strancima BiH, u koje je InfoBijeljina imala uvid.

Prema tim podacima, tokom 2023. godine preduzete su mjere u 5.505 slučajeva i doneseno je i 118 rješenja o otkazu bezviznog boravka, kao i 764 rješenja o otkazu privremenog boravka, te 37 rješenja o otkazu stalnog boravka.
 
Zabilježeno je i 28 rješenja otkaza boravka uz izrečenu mjeru protjerivanja, a doneseno je i 79 zaključaka o dozvoli izvršenja rješenja o protjerivanju, dok je za 1.897 lica rješenjem određena mjera stavljanja pod nadzor.
 
Od toga je 622 lica smješteno u imigracioni centar, 1.259 lica smješteno je na blažu mjeru nadzora u privremeni prihvatni centar, dok je 16 lica iz imigracionog centra na osnovu prijedloga Sektora za readmisiju, prihvat i smještaj smješteno na blažu mjeru nadzora u privremeni prihvatni centar.
 
Inspektori za strance su vršili i inspekcijske kontrole boravka stranaca u fizičkim i pravnim licima koje pružaju usluge smještaja, turističkim agencijama, obrazovnim institucijama, preduzećima i institucijama u kojima rade stranci po osnovu izdate radne dozvole, preduzećima u kojima su osnivači strani državljani itd.
 
"Tokom 2023. godine izvršeno je ukupno 6.200 kontrola i izdato je 2.957 prekršajnih naloga", naveli su iz Službe za poslove sa strancima BiH.
 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )