FOTO: printscreen

Glumac Metju Peri godinama vodi borbu sa alkoholizmom.

Glumac Metju Peri jedan od omiljenih likova serije "Prijatelji", koji je svojim humorom i situacijama u kojima se nalazio uspjevao da zasmije cijeli svijet, već neko vrijeme ne liči na starog, nasmijanog Čendlera Binga.

Naime, poznati glumac je već krajem snimanja jedne od najpopularnijih serija svih vremena, koja je obilježila jedno vrijeme i koje gledaju generacije koje u to vrijeme nisu bile ni rođene, priznao da se bori sa zavisnošću od alkoholizma. Sredinom 2021. godine, ekipa glumaca iz serije se okupila povodom specijalne emisije, nakon koje se najviše pričalo o tome kako Metju Peri izgleda i kako se ponaša. Nedugo nakon ovog susreta, glumac je viđen na ulicama u neprepoznatljivom izdanju.

 
Kako prenose domaći mediji, njega su tom prilikom uslikali dok je šetao ulicama Los Anđelesa dok je išao po kafu. Na sebi je nosio široku majicu, ali ono što je bilo vidljivo su bili njegova tjelesna težina i oteklo lice. Prošlo je više od dvadeset godina kako je emitovana serija "Prijatelji", usljed čega su se svi glumci promijenili, ali je promjena osim u njegovom izgledu, bila primjetna i u tome što je tokom snimanja djelovao pogubljeno i dezorijentisano. U jednom od intervjua prilikom snimanja specijalne emisije povodom ponovnog okupljanja, Čendler je zamuckivao i često pričao nerazgovjetno. Što je glumac kasnije objasnio i pravdao da je tog dana imao operaciju zuba.

 
Metju je krajem 90-ih godina bio u problemima sa alkoholizmom. Nakon nesreće koju je doživio 1997. godine kada je vozio skuter za vodu, počeo je da uzima lijekove pod nadzorom ljekara i prijavio se u kliniku koja pomaže alkoholičarima i zavisnicima od lijekova. Godine 2000. je primljen u bolnicu zbog pankreatitisa koji je nastao kao posledica uzimanja lijekova. U tom periodu je izgubio 10 kilograma, što je imalo odraza na njegove uloge. 
 
Poznati glumac, koji je osvojio publiku svojim osmjehom i harizmom, izjavio je da se ne sjeća detalja tokom tri godine snimanja, jer je tada bio "malo izvan sebe". Kako je izjavio svojevremeno za BBC: "Odgovor bi bio da se ne sjećam tri godine snimanja, tako da u obzir ne dolazi ni jedna od epizoda snimljenih u tom periodu. Bio sam malo izvan sebe između treće i šeste sezone."
 
Nastavljajući da je zavisnost iza njega i da je taj težak period prebrodio. Kako je prošle godine raskinuo vjeridbu sa svojom izabranicom Moli Harvic, rijetko se pojavljuje u javnosti. Poznati umjetnik trenutno radi na svojoj knjizi "Prijatelji, ljubavnici i velika strašna stvar" koja bi trebala da sadrži sve zanimljivosti iz privatnog i poslovnog života. Kako je Metju svojevremeno izjavio, prilikom najave svojih memoara: "Toliko je toga napisano o mojoj prošlosti. Mislio sam da je vrijeme da ljudi čuju moju stranu priče. Preživio sam da ispričam priču, iako se ponekad činilo da to tako neće biti i sve je ovde."

Izdavač knjige Flatiron Books, otkrio je u oktobru 2021. godine da su potpisali ugovor sa poznatim glumcem o pisanju njegovih memoara. Kako je prenijela izdavačka kuća Foks njuz: "U knjizi Peri vodi čitaoce iza kulisa i na scenu najuspješnijeg sitkoma svih vremena, dok govori o svojoj privatnoj borbi sa zavisnošću."

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )