FOTO: null

Verica Kuzminac, invalid iz Bijeljine, od prvog maja mora da napusti kuću u kojoj već devet godina živi kao podstanar, bližih srodnika nema, a više nije u mogućnosti da plaća kiriju, jedino joj ostaje nada da još postoji dobrih ljudi koji bi mogli pomoći.

Verica je invalid od rođenja, živi u neuslovnih tridesetak kvadrata i do februara ove godine mogla je od invalidnine i pomoći za tuđu njegu, koju dobija od Centra za socijalni rad, da plaća kiriju i ostale režije, sve dok joj nije amputirana noga zbog infekcije uzrokovane ugradnjom vještačkog kuka.

"Podstanar sam ovdje od 2006. godine. Kiriju sam u početku plaćala 100 KM pa je kasnije snižena na 80 KM. Zbog troškova za liječenje ostala sam dužna četiri kirije i do prvog maja moram da se iselim", kaže Verica.

Verica kaže da ne traži mnogo, samo uslovan krov nad glavom, nadajući se da će u okviru projekta socijalnog zbrinjavanja koji se privodi kraju, i za nju biti mjesta, jer je predviđeno da porodice sa invalidima imaju prednost.

U nastavku pogledajte prilog televizije Slobomir.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )