FOTO: null

Sarajevo - Savjet ministara BiH usvojio je u petak informaciju Ministarstva finansija i trezora o zahtjevu Tužilaštva BiH za dodatnim novcem iz tekuće budžetske rezerve za finansiranje troškova ekshumacija i pozvao Tužilaštvo da prestrukturisanjem obezbij

Tužilaštvo je nedavno tražilo dodatnih dva miliona maraka za finansiranje troškova ekshumacije i sanacije terena na kojima su obavljane, što je Ministarstvo finansija odbilo uz obrazloženje da je riječ o enormnim zahtjevima koji prevazilaze raspoloživi iznos novca.

- Savjet ministara podržava nastavak procesa ekshumacija. Pozivamo Tužilaštvo da sveobuhvatno analizira potrebna sredstva i da prestrukturisanjem obezbijedi finansiranje te aktivnosti u skladu s utvrđenim prioritetima. Tim prije što su sredstva budžetske rezerve ograničena i namijenjena finansiranju aktivnosti u izuzetnim slučajevima, koja nisu mogli biti planirana budžetom - saopšteno je iz Savjeta ministara.

Tužilaštvo BiH nedavno je saopštilo da je nastavak ekshumacije u jami Radača kod Mostara pod znakom pitanja jer je Ministarstvo finansija i trezora odbilo zahtjev za odobravanje potrebnog novca. U tekućoj budžetskoj rezervi za 2016. godinu planirano je ukupno 599.000 maraka, a Tužilaštvo je tražilo dva miliona KM.

Savjet ministara zaključio je i da Ministarstvo inostranih poslova BiH preduzme mjere kako bi bila pojednostavljena procedura izdavanja viza za građane Kosova, a prvenstveno za privrednike radi umanjenja štete koju trpi BiH zbog složenih procedura.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )