FOTO: null

Po nalogu tužioca Tužilaštva BiH, policijski službenici SIPA-e lišili su slobode Petra Lazića (1962.) i Ljiljanu Garić (1964.), referenta Pavlović banke u Bijeljini. Slobode je lišen i vlasnik banke Slobodan Pavlović (1938.)

Tužilaštvo BiH i policijske agencije tragaju za još osumnjičenih osoba koje će uskoro biti lišene slobode.

Tužilaštvo BiH vodi istragu u predmetu koji se odnosi na kaznena djela finansijskog kriminala vezana za poslovanje navedene banke i njenog vlasnika.

Iz SIPA-e je za portal InfoBijeljina potvrđeno da je postupajući po naredbi Tužilaštva BiH, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas (11.2.2016. godine), na području Bijeljine i Mostara, slobode lišili tri osobe inicijala P.L.,LJ.G. i S.P. zbog postojanja osnova  sumnje da su počinile krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja i pranje novca, a u vezi sa poslovanjem Pavlović banke.

U ovom trenutku, radi interesa istrage, javnosti i medijima ne možemo dati više informacija te molimo za razumijevanje, navodi se u saopštenju SIPA-a.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )