FOTO: null

Preduzeće "Tuš trejd" podnijelo je Opštinskom sudu u Bihaću prijedlog za pokretanje stečajnog postupka, a u slučaju otvaranja stečaja dobavljači iz BiH, koji od ove firme potražuju 20,6 miliona KM, ostali bi kratkih rukava, jer to preduzeće nema imovinu k

Advokat oštećenih dobavljača Senad Bilić,  rekao je "Glasu Srpske" da ima informaciju da je "Tuš trejd" podnio zahtjev za stečaj i naglasio da bi Tužilaštvo BiH trebalo što prije da postupi po krivičnim prijavama koje su podnijeli dobavljači , te  donese mjeru kojom bi zabranilo otvaranje stečaja.

- Ako bude prihvaćen zahtjev za otvaranje stečaja, svi parnični postupci koji su u toku biće prekinuti i firme će biti upućene da prijave svoja potraživanja. Međutim, problem je što ta firma nema imovine i što bi sva potraživanja pala u vodu. Ako bi Tužilaštvo i Sud reagovali kako treba, mislim da bi se pokretanje stečaja moglo spriječiti i dati nada za naplatu duga - naglasio je Bilić.

On je pojasnio da su firme iz BiH prvobitno sarađivale sa kompanijom "Tuš" koja je imala kapital od 20 miliona KM i u čijem su vlasništvu svi tržni centri i zemljište na kojima su sagrađeni.

- "Tuš" je, međutim, registrovao firmu "Tuš trejd" i obavijestio dobavljače da poslovanje sa njima prebacuju na tu firmu. Problem je što je njen osnivački kapital 2.000 KM, a sva potraživanja naših dobavljača se vode na toj firmi koja nema nikakvu imovinu. U prijedlogu stečaja nad tom firmom ogleda se prava namjera, a to je prevara. Mi želimo da odgovara i "Tuš" kao povezana firma - kazao je Bilić i dodao da "Tuš" i dalje radi u punom kapacitetu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )