FOTO: null

Projekat čišćenja korita rijeke Janje, koji realizuje Javna ustanova "Vode Srpske", biće potpomognut sa 200.000 KM, koje će dodijeliti Ambasada Turske u BiH, saopštili su potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

"Očekujemo da ovaj projekat bude realizovan što prije. Razgovarali smo i o mogućnosti nastavka ovakvog projekta u još jednom sličnom finansijskom iznosu", rekao je Salkić novinarima nakon sastanka sa Mićićem u Bijeljini. 

On je izrazio uvjerenje da će ovakve aktivnosti doprinijeti boljem životu svih građana Bijeljine, posebno Janje. 

Salkić je Mićiću zahvalio za kooperativnost i brigu koju, kako je rekao, pokazuje za sve građane. 

On je izjavio da je danas imao priliku i da se upozna sa pozicijom Bošnjaka u Bijeljini, te istakao da je zadovoljan što u ovom gradu vladaju "pozitivniji međuljudski i međunacionalni odnosi". 

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je da je zaštita od poplava najvažniji posao koji se u Semberiji radi. 

"`Vode Srpske` već rade projekat čišćenja rijeke Janje, a naše aktivnosti i dogovori iz prethodnog perioda sa turskom Ambasadom sada će rezultovati sa 200.000 KM pomoći ovom projekatu", rekao je Mićić nakon sastanka. 

Mićić je istakao da će ovaj posao biti realizovan veoma brzo, ne precizirajući tačno kada. 

On je rekao da Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Srpske već pravi idejno rješenje i projekat, a dijelom su i sredstva obezbijeđena, za izgradnju projekta zaštite grada Bijeljina od izlivanja vode iz rijeke Drine. 

"Taj projekat bi obuhvatio dio od ušća rijeke Drine u Savu sve do Glavičica, ali se taj projekat ne može raditi bez projekta ušća rijeke Janje u Drinu. Da bismo napravili nasip koji bi zaštitio grad Bijeljinu od izlivanja rijeke Drine moramo riješiti pitanje rijeke Janje", rekao je Mićić. 

On je dodao da bi se na ovaj način trajnije zaštitilo izlivanje rijeke Janje u mjesnu zajednicu Janja i grad Bijeljinu. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )