FOTO: null

Juče je u Ugljeviku, pod pokroviteljstvom opštine Ugljevik, održan Deveti džudo turnir u organizaciji Džudo kluba “Rudar” iz Ugljevika.

Ovo nadmetanje u džudou, koje iz godine u godinu, poprimilo međunarodni karakter okupio je 276 takmičara iz 18 klubova Republike Srpske i Srbije.

Takmičari su se borili u tri uzrasne  kategorije – poletarci, mlađi pioniri i stariji pioniri.

U ekipnom takmičenju mlađih uzrasnih kategorija - poletaraca i mlađih pionira  najuspješniji su bili džudisti Džudo kluba  „Srpski Soko“ iz Zvornika, dok je ukupni pobjednik u konkurenciji starijih pionira  bila ekipa „Banja Luka“.

Opština Ugljevik koja je bila ovogodišnji pokrovitelj ovog turnira godišnje izdvaja oko 300 000 konvertibilnih maraka za razvoj sporta.

„Prepoznajući značaj sportskih  manifestacija opština Ugljevik  nastaviće sa podrškom ovakvim sportskim dešavanjima  i u narednom periodu Pored tih sredstava aktivno učestvuje i u izgradnji sportskih objekata, njihovom održavanju i  rekonstrukciji”, kaže načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić.

Najboljim džudistima, pojedincima i klubovima  na ovom takmičenju dodijeljene su  prigodne medalje, pehari i diplome.

Piše: Snežana Milošević


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )