FOTO: null

Tržišni inspektori područnog odjeljenja Inspektorata u Bijeljini za devet mjeseci ove godine izvršili su 677 kontrola, a zbog počinjenih prekršaja izdato je 248 prekršajnih naloga u vrijednosti od 207.700 KM.

Portparol Inspektorata Srpske Dušanka Makivić rekla je Srni da je za proteklih devet mjeseci republička tržišna inspekcija područnog odjeljenja Bijeljina oduzela robu u vrijednosti od 4.995 KM, a riječ je o 2.410 litara tečnih naftnih goriva i 68 pari obuće. 

"Tržišna inspekcija oduzimala je robu bez porijekla zatečenu u prometu, odnosno bez propisane prateće dokumentacije, kao i robu koju su fizička lica nelegalno prometovala", navela je Makivićeva. 

Prema njenim riječima, u 234 slučaja utvrđene su nepravilnosti koje su se najčešće odnosile na formiranje, isticanje i pridržavanje cijena, ažurno vođenje poslovnih knjiga i evidencija, izdavanje računa, verifikacija mjerila, posjedovanje rješenja nadležnog organa, usklađenost djelatnosti sa rješenjem i drugo. 

Makivićeva je dodala da je subjektima izdato 110 rješenja za otklanjanje nepravilnosti, izrečeno 30 mjera zabrane /zabrana obavljanja djelatnosti, zabrana prometa nedeklarisane robe, zabrana upotrebe neverifikovanih mjerila i dr/, jedna mjera oduzimanja. 

Republička tržišna inspekcija je za devet mjeseci ove godine izvršila ukupno 4.531 kontrolu. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )