FOTO: null

Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske zastupaće samo ono što se nalazi u strateškim dokumentima ovog ministarstva kada je riječ o izgradnji puta Beograd-Sarajevo i ne želi da se miješa u planove Federacije BiH o ovom pitanju, izjavio je ministar

"Čuo sam da je Savjet ministara podržao rutu koja bi povezivala Žepče preko Tuzle i Brčkog. Mi nemamo pravo, niti želju da se miješamo u planove Federacije, ali mislim da su naši pravci funkcionalniji", rekao je Trninić.

On je naveo da postoje tri pravca koja su obuhvaćena strateškim dokumentima resornog ministarstva Srpske. 

"Jedan je veza između Koridora `Pet ce`, preko Brčkog i Bijeljine, te veza sa Srbijom. Drugi je ruta od Istočnog Sarajeva, preko Pala, Sokoca i Rogatice do Višegrada, a mi smo i za varijantu preko Doboja, Tuzle i Zvornika", naveo je Trninić. 

On je istakao da postoji i plan izgradnje brze ceste kroz istični dio Srpske, od Bijeljine preko Zvornika, koja bi bila povezana sa "rutom tri" /Istočno Sarajevo-Sokolac-Višegrad/ i dalje sa Fočom i Trebinjem.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )