FOTO: istinito.com

Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Jelena Trivić izjavila je da se PDP zalaže za smanjenje privilegija funkcionerima u Srpskoj po principu "jedan čovjek - jedna budžetska plata".

"Smanjenje privilegija trebalo bi da važi za funkcionere u svim institucijama Republike Srpske koje se finansiraju iz budžeta - Narodnu skupštinu, Vladu, agencije, fondove i javna preduzeća", rekla je Trivićeva na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Ona je navela da je procjena PDP-a da bi se ovim "oslobodilo" 10.000 novih radnih mjesta ili bi se napravile ogromne uštede u budžetu Republike Srpske.

Trivićeva kaže da je PDP spreman da prihvati prijedlog SNSD-a o smanjenju privilegija funkcionerima u Srpskoj.

"Ukoliko prijedlog bude dobar, mi smo spremni da ga prihvatimo. U suprotnom, mi ćemo predložiti bolje rješenje", rekla je Trivićeva.

Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković rekao je da se PDP zalaže za smanjenje plata funkcionera u Gradskoj upravi Banjaluka.

"Plate gradonačelnika, predsjednika i potpredsjednika Skupštine grada treba da budu dvije prosječne plate u privatnom realnom sektoru u Banjaluci", rekao je Stanivuković i dodao da se po ovom osnovu i smanjenjem broja savjetnika godišnje mogu napraviti uštede od dva miliona KM.

Generalni sekretar PDP-a Milko Grmuša predložio je da plate poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske budu smanjene u doba pandemije virusa korona na nivo prosječne plate.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )