FOTO: RTRS

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić izjavila je da su pozitivne prve informacije o početku odvijanja nastave na daljinu za učenike osnovnih škola u Srpskoj putem programa RTRS-a.

"Nastava na daljinu putem programa RTRS-a pokazala se efikasna gdje kroz određene programe dajemo instrukcije i osnovna usmjerenja za predmete koji su u skladu sa nastavnim planom i programom za učenike osnovnih škola", rekla je Trivićeva danas novinarima u Banjaluci.

Ona je istakla da se nastavlja sa ovim vidom odvijanja nastave sve dok ne prođe kriza sa virusom korona i đaci ne budu ponovo u svojim klupama.

Trivićeva je rekla da je program odvijanja nastave na daljinu kreiralo resorno ministarstvo po nastavnom planu i programu Republičkog pedagoškog zavoda i uz produkciju RTRS-a.

Na pitanje da li će biti sjednica Vlade Republike Srpske s obzirom da je juče proglasila vanrednu situaciju, Trivićeva je rekla da Vlada ima svakodnevne sjednice i da se to očekuje i danas.

Na kanalima RTRS-a danas je počela nastava za osnovce na daljinu, odnosno putem TV prenosa.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )