FOTO: krenizdravo.rtl.hr

Osim što urasle dlake ne izgledaju lijepo, mogu biti i vrlo bolne.

Problem uglavnom nastaje zbog brijanja. Naime, brijanjem se na dlačicama napravi oštar rub te se može dogoditi da rastu u stranu, a ne prema gore. Posljedice su crvenilo, upale te često i bol. Posebno kod debljih i kovrdžavih dlaka se često događa da urastu. Često su začepljene pore razlog za urasle dlačice.

Kako bi spriječili nastanak uraslih dlačica, može vam pomoći redovni piling. Naime, time se može spriječiti da se žlijezde lojnice začepe i koža upali. Najbolje pomaže piling cijelog tijela. Preporučuje se napraviti ga prije otklanjanja dlačica. Topli tuš pomaže prije brijanja. Tada se bolje otvore pore. Za intimno područje trebate koristiti poseban piling.

Kod brijanja ili uklanjanja dlačica voskom može se puno toga pogrešno napraviti te uzrokovati iritaciju kože. Kako bi smanjila opasnost od uraslih dlačica, nikada nemojte uklanjati dlačice u smjeru rasta.

Kako ne bi previše iritirali kožu, preporučuje se koristiti pjenu za brijanje ili pjenušavi gel za tuširanje.

Jabučni ocat protiv uraslih dlačica

Jabučni ocat pomaže protiv uraslih dlačica. Naime, djeluje protuupalno te reguliše zaštitni sloj masnoće na koži te uspostavlja nanovo prirodnu pH-vrijednost kože. Tako možete izbjeći ovaj naporan problem. Jednostavno za vrijeme tuširanja stavite malo octa na kožu, ostavite da djeluje te ga isperite.

Posebno je nakon brijanja važno opskrbiti kožu vlagom te je dobro namazati kremom. Tako će dlake bolje rasti iz kože. Posebno dobre su tvari koje hlade i umiruju kožu, kao što je aloe vera.

Prilikom uklanjanja dlačica u težim slučajevima najbolje je otići kozmetičarki ili doktoru. Inače možete jako pogoršati situaciju. Često pomaže balzam od cinka. Dobar savjet je i topla kompresa. Na primjer, stavite toplu krpu na uraslu dlaku. Tako će se otvoriti pore i dlaka će sama izići na površinu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )