FOTO: InfoBijeljina

Bijeljina je i dalje bez azila za pse, nakon što su tri tendera propala, a gradska uprava je posao zbrinjavanja pasa lutalica do kraja godine povjerila firmi "Frankodžep".

Vlasnik "Frankodžepa" iz bijeljinskog naselja Vršani Blagoje Popović rekao je Srni da se ova firma, po preuzimanju brige o psima lutalicama početkom avgusta, suočila sa višemjesečnim neradom u ovoj oblasti, te da je sada situacija bolja. 

On je dodao da na poziv građana intervenišu u roku od sat vremena, te da pse zbrinjavaju i nakon toga udomljavaju. 

Popović je naveo da njihov rad nadzire tročlana gradska komisija. 

Načelnik Komunalne policije Bijeljina Ratomir Draganić rekao je Srni da nije zadovoljan kako je ovaj posao do sada obavljan, kako je odlučivano o tenderu, ali ni načinom na koji se sada radi. 

"To je posao koji ne vodi Komunalna policija nego gradsko Odjeljenje za poljoprivredu, tako da ne mogu ništa više da komentarišem", rekao je Draganić i dodao da je prošlog vikenda njegovog psa udavio čopor pasa lutalica. 

Iz Gradske uprave su najavili da će ovaj problem biti riješen otvaranjem azila, što nije učinjeno ni nakon godinu dana od prestanka rada prethodnog. 

Veterinari upozoravaju da psi lutalice ne samo da ugrožavaju bezbjednost građana, već mogu prenijeti različite bolesti, pa i bjesnilo. 

"Trebalo bi ovaj problem što prije rješavati jer je primjetan veliki broj napuštenih pasa koji se u čoporima skupljaju u samom jezgru grada i oko škola, a zna se da su oni potencijalni izvori zaraznih bolesti", rekla je Srni veterinar Slobodanka Panić. 

Ona navodi da u ovom mjesecu počinje sezona parenja, što može biti problem. 

Bojan Stojanović, advokat bijeljinske advokatske kancelarije "Stojanović", rekao je da građanin, ukoliko ga napadne pas lutalica, treba da se obrati policiji da bi od Gradske uprave kasnije tražio naknadu štete. 

"Savjetujem sugrađanima da sačuvaju sve dokaze i račune, te da slučaj prijave policiji kako bi kasnije tražili naknadu štete", kaže Stojanović. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )