FOTO: srpskainfo.com

Prilikom glasanja na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske nedostajala su tri poslanika DNS. Naravno, i bez njih je bilo više nego dovoljno glasova, čak 53 poslanika, ali se ipak očekivala dvotrećinska podrška, kao dokaz političkog jedinstva u Srpskoj i snage vladajuće koalicije.

Informacija o neustavnoj transformaciji dejtonske strukture BiH i uticaju na položaj i prava Republike Srpske na posebnoj sjednici Narodne skupštine usvojena je u sitne sate, tačnije u utorak u tri časa i 26 minuta. Međutim, kako se može primjetiti iz listinga glasanja, Klub DNS nije bio kompletan jer nema glasova Slavka Gligorića, Milana Radovića i Đorđa Popovića.

Istina, nije prvi put da poslanici odsustvuju sa sjednice ili glasanja, ali su parlamentarci DNS ovaj put bili pod lupom javnosti zbog komešanja između njihove partije i SNSD u vladajućoj koalicijiu, ali i zbog političkog značaja teme za posebnu sjenicu, zbog koje je danas reagovala i međunarodna zajednica.

Da li su pojedini poslanici DNS da ovaj način poslali poruku kolegama u koaliciji i partiji, ili je u pitanju nešto drugo? Šef Kluba poslanika DNS Darko Banjac tvrdi da su njegovi poslanici bili opravdano odsutni.

– Gligorić nije mogao jer je imao sjednicu uprave Željeznica i morao je hitno na put, Popović zbog zdravstvenih razloga nije bio u mogućnosti, a gospodin Radović zbog ranije preuzetih obaveza nije ni znao koliko će trajati sjednica i nije ih mogao odgoditi. Poslanici DNS su bili opravdano odsutni prilikom glasanja, kao što su i u nekim ranijim sjednicama bili opravdano odsutni, pa čak i nekada poslanici SNSD. Ne vidim razloga zašto je ova sjednica drugačlija od nekih drugih, iako je posebna – rekao je Banjac za Srpskainfo.
 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )