FOTO: Nezavisne

Dvadesetosmogodišnji Banjalučanin Milovan Savić osuđen je na tri godine robije zbog saobraćajne nesreće koju je 2017. godine izazvao pijan, u kojoj su poginule dvije osobe, dok je jedna maloljetna teže povrijeđena.

Dvadesetosmogodišnji Banjalučanin Milovan Savić osuđen je na tri godine robije zbog saobraćajne nesreće koju je 2017. godine izazvao pijan, u kojoj su poginule dvije osobe, dok je jedna maloljetna teže povrijeđena.

Njemu je presudu izrekao banjalučki Okružni sud, a njoj je prethodio sporazum o priznanju krivice koji je optuženi zaključio s Okružnim tužilaštvom.

Osim zatvorske kazne Saviću je izrečena i mjera zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od godinu, a obavezan je i da plati sudske troškove i odštetu oštećenima.

Optuženi se, prema riječima tužioca Slobodana Salića, pokajao za sve, te isplatio novčanu nadoknadu štete.

Takođe je rekao da je Savić nakon nesreće s prijateljem dao krv za tada teško povrijeđenu ženu, koja je nažalost kasnije preminula.

Tužilac je naveo i da je optuženi kontaktirao oštećene i ponudio pomoć.

"Priznao je djelo te iskazao kajanje, zbog čega smo se odlučili na ovakvu kaznu", kazao je tužilac.

Da će se ovakvom presudom postići svrha kažnjavanja smatra i Savićev advokat Mirko Dabić, koji je napomenuo da njegov klijent nije osuđivan, mlađe je dobi i da se kaje za ono što je učinio.

"Desilo se, nažalost, ono što niko nije želio", kazao je Dabić.

Ova nesreća se desila na području Banjaluke 27. avgusta 2017. godine, kada je Savić u alkoholisanom stanju polom prešao u suprotnu kolovoznu traku i sudario se s golfom, koji je vozio Vitomir Mikić (53) iz Čelinca, koji je na licu mjesta poginuo.

Dušana Mikić (60) i maloljetna Bojana M. (16) u nesreći su teško povrijeđene, a šezdesetogodišnjakinja je nekoliko dana kasnije preminula usljed povreda.

U presudi se navodi da je u vrijeme nesreće Savić u krvi imao 1,50 promila alkohola, a ranijim saobraćajnim vještačenjem je utvrđeno da je on išao iz pravca Jajca prema Banjaluci i da se u trenutku sudara kretao 74, a golf iz suprotnog smjera išao je 73 kilometra na čas.

Na toj dionici puta dozvoljena brzina je 80 kilometara na čas, a neposredno prije mimoilaska s golfom na udaljenosti od 30 metara od njega vozač pola je skrenuo ulijevo i prešao dijelom u suprotnu kolovoznu traku.

Tada je došlo do sudara vozila prednjim lijevim krajevima.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )