FOTO: null

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić i načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić razgovarali su danas da predstavnicima tri austrijske opštine o privrednoj i kulturnoj saradnji.

"Prezentovali smo gostima privredne potencijale i prirodne resurse grada Bijeljina. Očekujemo da ćemo u naredenom periodu održati još nekoliko sastanaka u vezi sa ovim pitanjima", rekao je Mićić novinarima u Bijeljini nakon sastanka. 

On je zahvalio gostima za posjetu koja je organizovana zahvaljujući Integracionom društvu "SiM", čiji su članovi Srbi iz Semberije koji žive i rade u Austriji. 

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić rekao je da je važno da se srpska kultura, običaji i tradicija šire po Austriji, prije svega zahvaljujući ljudima koji potiču sa ovih prostora. 

"To su ljudi koji svoj narod nisu zaboravili ni u najtežim trenucima, a pomažu i sada. Očekujem da će ova saradnja biti još čvršća i da ćemo i mi naći načina da pomognemo njima", rekao je Perić. 

Predsjednik Integracionog društva "SiM" Žiko Petrović rekao je da će članovi ovog društva nastojati da gradove u Austriji u kojima trenutno žive povežu sa rodnim krajem. 

Načelnici austrijskih opština Presbauma Jozef Šmidl-Hajberlajtner, Tulnerbah Johan Novomecki i Purkersdorf Karl Šlegl zahvalili su domaćinima na gostoprimstvu i najavili da će ponovo posjetiti sembersku regiju. 

"Ovdje smo imali šta da vidimo u proteklih nekoliko dana. Željeli smo da vidimo kako se živi u kraju naših sugrađani", rekao je Šlegel. 

On je dodao da su u proteklih nekoliko dana imali veoma konstruktivne sastanake sa načelnicima opština semberske regije.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )