FOTO: Ilustracija

Ukupan desezonirani promet trgovine na malo u BiH u avgustu, posmatran u tekućim cijenama, veći je za 0,1 odsto u odnosu na juli, objavila je Agencija za statistiku BiH.

Rast prometa od 1,2 odsto ostvaren je u trgovini neprehrambenim proizvodima, dok je u trgovini prehrambenim proizvodima, odnosno hranom, pićem i duvanskim proizvodima ostvaren pad prometa od 1,1 odsto.
 
Posmatrano u stalnim cijenama, ukupan desezonirani promet trgovine na malo u BiH u avgustu ostvario je rast od 0,6 odsto u odnosu na prethodni mjesec.
 
Rast prometa ostvaren je u trgovini neprehrambenim proizvodima u iznosu od 2,8 odsto, dok je u trgovini prehrambenim proizvodima zabilježen pad prometa u iznosu od 1,8 odsto.
 
U avgustu ove, u odnosu na isti mjesec prošle godine, ukupan promet trgovine na malo u BiH, posmatran u tekućim cijenama, ostvario je rast od 28,7 odsto.
 
Promet prehrambenim proizvodima ostvario je rast od 21,8 odsto, a neprehrambenim proizvodima rast od 22,9 odsto.
 
Posmatrano u stalnim cijenama, ukupan promet trgovine na malo u osmom mjesecu ostvario je rast od 32,4 odsto u odnosu na avgust prošle godine.
 
Promet prehrambenim proizvodima ostvario je rast od 19,6 odsto, a neprehrambenim proizvodima rast od 39,8 odsto.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )