FOTO: pixabay

Ukoliko se nakon skidanja nadogradnje trepavica mučite sa njihovim sporim rastom, rijetkim ili kratkim dlačicama, na pravom ste mjestu, jer vam ovom prilikom otkrivamo kako da ih za kratko vrijeme oporavite uljima. Evo koja su najbolja rješenja za taj problem prema savjetima eksperata.

Poslije karmina, maskara je drugi najkorišćeniji proizvod, koji svakodnevno upotrebljava čak 65 odsto žena u svijetu. Iako nam ona pomaže da istaknemo oči i pogled učinimo neodoljivim, može imati i negativan uticaj na naše trepavice zbog svojih nekvalitetnih sastojaka. No, nije samo loša maskara kriva za loš izgled vaših trepavica već i stavljanje takozvanih svilenih ekstenzija koje se lijepe veoma snažnim i agresivnim ljepilima.
 
Da biste ubrzale njihov rast, poboljšale im gustinu i dužinu i vratile svom pogledu zavodljivost, vaša njega treba da obuhvati prirodna, biljna ulja koja će njegovati dlaku i jačati je iz korijena.
 
– Ulja možete koristiti pojedinačno ili ih pomiješati za još intenzivniji efekat. Najjednostavniji način za nanošenje je uz pomoć čiste četkice za maskaru kojom ćete najpreciznije nanijeti ulje i osigurati da ne upadne u oko i iziritira ga. Samo uronite četkicu u ulje i provucite je kroz trepavice cijelom dužinom dva puta dnevno, ujutru prije maskare i uveče prije spavanja. Kada ulje nanesete ujutru, sačekajte da se malo osuši prije nanošenja maskare, kako ne bi umanjilo njen efekat, a opet zaštitilo trepavice od štetnih hemikalija, kojih u maskarama ima dosta – objašnjava Isidora Vasić, magistar farmacije i autorka bjuti Instagram bloga “Kućni lek”.
 
NJEGUJUĆA ULJA

Čičkovo ulje dubinski hrani folikul dlake i podstiče rast novih dlaka. Bogato je vitaminom A i E i kalijumom, koji pospešuje stvaranje proteina unutar same dlake postojećih trepavica. Čini ih jačim i otpornijim na spoljašnje uticaje, tako da se one neće pokidati.Ulje koje takođe hrani trepavice je ricinusovo. Sadrži vitamin E i omega-6 masne kiseline, glavne materijale od kojih trepavice rastu brže i postaju bujnije. Ovo ulje sadrži i riconoleičnu kiselinu, koja utiče na hidrataciju korijena trepavica.Arganovo ulje je takođe bogato vitaminom E i mineralima, pa jača trepavice u korijenu, pritom ostavlja dlaku mekanom i sjajnom. Odlično je za trepavice koje opadaju, recimo od pretjerane upotrebe uvijača.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )