FOTO: glassrpske.com

BIJELjINA - Iako su u odgođenom susretu trećeg kola Premijer lige poraženi na gostovanju kod Zrinjskog u Mostaru sa 0:2, šef stručnog štaba Radnika Velibor Đurić bio je zadovoljan onim što su njegovi izabranici pokazali na stadionu “Pod Bijelim brijegom”.

Od samog početka susreta izabranici Marija Ivankovića su dominirali, ali su se Bijeljinci odlično branili do 23. minuta. Tada je poslije centaršuta Marijana Ćavara iz kornera, Nardin Mulahusejnović najviše skočio i glavom pogodio mrežu Semberaca. U finišu prvog dijela susreta šansu za Radnik nije iskoristio Đorđe Pantelić. U nastavku susreta bolja igra gostiju, a najbolju šansu propustio je Pantelić, koji je pobjegao odbrani i šutirao, ali lopta je prozujala tik pored stative. U dubokoj sudijskoj nadoknadi Mostarci su stigli do drugog gola, koji je postigao “rezervni” fudbaler David Čamber.

- Pokazali smo da smo tvrd orah. Mogu da čestitam svojim momcima, poštovali su sve što smo se dogovorili. Ostaje žal zbog gola iz prekida, ali i zbog “zicera”, koji nismo iskoristili. Na kraju korner, svi smo išli u napad da probamo nešto da uradimo kada je pao drugi pogodak. Bio bih srećniji da smo uzeli bod ili bodove, ali moram da čestitam Zrinjskom na pobjedi - naglasio je Đurić.

Osvrnuo se na i detalj iz 87. minuta, kada se na teren poslije pet mjeseci pauze zbog povrede vratio fudbaler Zrinjskog Nemanja Bilbija.

- Drago mi je što se Bilbija vratio u našu ligu, on je zaštitni znak prvenstva i želim mu puno zdravlja - nastavio je Đurić.

Vremena za dublje analize nema, jer Radnik već u nedjelju od 15 časova na Gradskom stadionu u Bijeljini očekuje duel 10. kola protiv dobojske Sloge.

- To je za nas veoma važna utakmica, jer igramo protiv ekipe kojoj je do kraja sezone, baš kao i nama, jedini cilj da obezbijedi opstanak. Promijenili su trenera, koji je donio neke novitete i sigurno je da nas očekuje veoma težak i neizvjestan zadatak. Ipak nadam se dobrom rezultatu i osvajanju tri boda.

Parovi 10. kola: danas: Posušje - Široki Brijeg (18 časova), subota: GOŠK - Sloboda (13.30), Sarajevo - Velež (20.45), nedjelja: Radnik - Sloga (15), Borac - Željezničar (19.45), ponedjeljak: Zrinjski - Igman (18).

ZRINjSKI  2 (1)

RADNIK    0 (0)

Strijelci: 1:0 Mulahusejnović u 23, 2:0 Čamber u 90+4. minutu.

Stadion: “Pod Bijelim brijegom” u Mostaru.

Gledalaca: 1.500.

Sudija: Nihad Ljajić (Sarajevo) 6,5.

Igrač utakmice: Nardin Mulahusejnović (Zrinjski) 7,5.

ZRINjSKI: Marić -, Barišić 7, Mašić 7, Ćorluka 7, Mulahusejnović 7,5 (od 87. minuta Bilbija -), Malekinušić 7 (od 46. minuta Ćuže 7), Ivančić 7 (od 46. minuta Savić 7), Surdanović 7, Topić 7 (od 89. minuta Čamber -), Ćavar 7 (od 70. minuta Posavec -), Tičinović 7. Trener: Mario Ivanković.

RADNIK: Samurović 6, Josipović 6, Krajišnik 6, Vasić 6 (od 64. minuta Sivac -), Natan 6 (od 87. minuta Subašić -), Pantelić 6,5, Gavrić 6,5, Perišić 6, Mehanović 6, Teodorović 6 (od 77. minuta Albijanić -), Maričić 6. Trener: Velibor Đurić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )