FOTO: null

Prethodnih sezona malo koja ekipa je mogla da se pohvali da je odnijela bodove iz sportske dvorane u Laktašima, dok ove to nije slučaj.

Košarkaši Igokee nastavili su da posrću na domaćem terenu i upisali su šesti vezani neuspjeh u Laktašima. Posljednji tim kojeg su pobijedili bila je Sutjeska u sedmom kolu, da bi u 18. slavio skopski MZT. Nakon što je u prošlom kolu pobijedio Partizan u Beogradu, trener Dragan Bajić morao je da čestita rivalu.

- MZT je odigrao odličnu utakmicu i pokazao da je tim koji je, za razliku od nas, kvalitetan na svim pozicijama. Pokušali smo nekim alternativnim odbranama da se vratimo u utakmicu, ali su oni iskustvom u nastavku pravili dobra rješenja i kažnjavali nas upravo tamo gde smo najslabiji. Evidentno je da imamo mnogo nedostataka u timu, ova selekcija nije napravljena da igra na visokom nivou. Šta je, tu je, moramo napraviti analize i okrenuti se narednim mečevima i pokušati napraviti sve kako bismo izborili opstanak - izjavio je Bajić.

Susret protiv makedonskog tima Vuk Radivojević završio je sa 12 poena i bio jedan od trojice igrača sa trocifrenim učinkom.

- Ponovilo nam se ono što se konstantno dešava kada igramo kod kuće. Gostujuća ekipa otvorila je utakmicu kako smo mi trebali da otvorimo. Nismo pogodili neke šuteve nakon dobrog otvaranja, dok su oni bili agresivni tokom celog meča. Pokušavali smo da ih stignemo, šut je bio loš, a posle smo ušli u veliku nervozu. Kada god bismo ih stigli, pogađali su otvorene šuteve, dobili na samopouzdanju i ovim porazom nas vratili u tešku situaciju - istakao je Radivojević.

Rezultati 18. kola: Mega Leks - Zadar 87:61, Krka - Olimpija 55:59, Budućnost - Tajfun 81:61, Igokea - MZT 70:86, Cibona - Metalac 77:73. Crvena zvezda - Cedevita, Sutjeska - Partizan (igrano sinoć). U 19. kolu sastaju se, petak: Tajfun - Zadar (20). Subota: Metalac - Krka (19). Nedjelja: Cedevita - Budućnost (17), Partizan - Cibona (19), MZT - Sutjeska (21). Ponedjeljak: Olimpija - Crvena zvezda (17), Igokea - Mega Leks (21).


Otrovali se košarkaši

Košarkaši MZT-a iz Skoplja neće po dobrom pamtiti gostovanje u BiH. Po povratku kući dio igrača i stručnog štaba imao je stomačne tegobe i trovanje, najvjerovatnije od večere poslije meča, istakli su u skopskom klubu. Najgore su prošli Goran Markovski, Ljubomir Mladenovski, Marko Ljubičić, kao i trener Aleksandar Jončevski, kojima je ukazana pomoć u bolnici, gdje su primili infuziju.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )