FOTO: null

Rezultati pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, koju je na području Republike Srpske provela Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/, pokazali su da od kontrolisanih 26.867 učesnika u saobraćaju 8.131 vozač ili 32,69 odsto nije koristio

Kontrola koja je provedena tokom februara pokazala je da je u činjenju ovog prekršaja zatečeno i 318 suvozača, a od 301 djeteta mlađeg od 12 godina koja su bila u kontrolisanim vozilima čak 116 nije koristilo sigurnosnu sjedalicu, navodi se u saopštenju MUP-a Srpske. 

Alarmantan podatak je da su u kontrolama na području CJB Doboj, u svim kontrolisanim vozilima zatečena djeca koja nisu koristila sigurnosnu sjedalicu. 

Na području CJB Prijedor policija je kontrolama ustanovila da od 46 kontrolisanih putnika - djece njih 39 ili 84,78 odsto ne koristi sigurnosnu sjedalicu. 

S obzirom da je praćenjem stanja bezbjednosti saobraćaja na putevima Srpske u prošloj godini uočeno da je povećan broj poginulih, teško i lakše povrijeđenih lica za 15,1 odsto u odnosu na 2014. godinu, dolazi se do zaključka da je stepen korištenja bezbjednosnih pojaseva i sigurnosnih sjedalica za djecu veoma nizak i da je nekorištenje istih značajno doprinijelo povećanju broja nastadalih u saobraćaju. 

U saopštenju iz MUP-a Srpske je ponovljen apel svim učesnicima u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i tako zaštite svoj, ali i živote drugih učesnika u saobraćaju.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )