FOTO: null

Političke partije, još početkom sedmice, predale su kandidatske liste za predstojeće lokalne izbore. Kandidate su birali daleko od očiju javnosti, uvjereni da su izabrali najbolje.

Da li se na kandidatskim listama uglavnom vodilo računa o kumovskim, prijateljskim ili rodbinskim vezama ili su političke partije u Bijeljini izvukle pouku iz nedavnih političkih turbulencija, jer je u sadašnjem mandatu čak trećina odbornika promijenila politički dres, biće poznato poslije 2. oktobra.

Mnogi priznaju da je pometnju u političkim redovima unio pokret Uspješna Srpska, formiran nakon odlaska doktora Zlatka Maksimovića iz SDS-a. U ovom pokretu, za koji mnogi kažu da bi baš SDS-u mogao uzeti dio glasačkog tijela, računaju na dva do pet mandata.

U SDS-u ne kriju da se još oporavljaju od gubitka skupštnske većine, ali vjeruju da je njihova kandidatska lista ubjedljivo najbolja i da će u odnosu na izbore 2014. osvojiti veći broj glasova. Samouvjereno tvrde da bi već sada mogli da proglase pobjedu.

Za upućene, poslednju riječ u oktobru ipak će reći SNSD, najjača politička partija u Republici Srpskoj. U ovoj partiji tvrde da ih ne zanima biračko tijelo drugih političkih subjekata. Cilj im je da građanima Semberije ponude novi koncept i na taj način prekinu 25-godišnju vladavinu SDS-a.

Da li će ljekari, pekari, apotekari, poljoprivrednici , radnici i nezaposleni, čija imena su se našla na kandidatskim listama, imati šta da obećaju svojim sugrađanima i da li će im oni, s obzirom na dosadašnja iskustva povjerovati, saznaćemo nakon izbora.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )