FOTO: null

Odbojkaši Radnika nakon tri kola ne znaju za poraz u Premijer ligi BiH. U utakmici protiv povratnika u društvo najboljih, sarajevske Bosne, slavili su nakon 5 setova.

OK “Bosna” Sarajevo – OK “Radnik” Bijeljina 2-3 (25:27, 25:22, 14:25, 25:22, 9:15)

 Iako je sa jedne strane mreže bila neporažena, a s druge strane ekipa bez pobjede u prva dva kola, utakmica je odlična i samo je pitanje vremena kada će sarajlije da zabilježe prvi trijumf u sezoni. Krenulo je onako kako su se nadali bijeljinci. Poveli su od početka prvog seta, i tu prednost održavali sve do završnice kada Bosna uspijeva, prvo da izjednači, a onda i da povede 23:22. Tada korektor Radnika Marinković osvaja 23. poen, a Milićević pravi as za vođstvo i prvu set loptu. Prva set lopta nije iskorištena, jer je Milićević bio neprecizan iz servisa. Druga set lopta pri rezultatu 25:24 takođe odlazi u nepovrat, ali da je treća sreća pokazalo se u slučaju Radnika, kada Marinković osvaja posljednji poen u setu za 27:25.

Drugi set doneo je još bolju igru obje ekipe. Vodi Radnik i čini se igra sigurno, ali igra uz oscilacije, što su igrači Bosne znalački koristili. Bosna preokreće rezultat nakon 16-og poena i do kraja seta uspijeva da održi razliku od 2-3 poena za konačnih 25:22. U ovom dijelu igre igrači Radnika napravili su više grešaka od protivnika, a i odlično je funkcionisao i blok Bosne.

Treći set u potpunosti je pripao Radniku. Bijeljinski odbojkaši su igrali raznovrsno. Funkcionisao je blok, odbrana, servis, čime su pokazali da su ekipa za sami vrh tabele Premijer lige BiH u ovoj sezoni. Treći set završen je rezultatom 25:14 u korist Radnika.

Kako to obično i biva, u četvrtom setu dolazi do opuštanja u redovima Radnika, ali i nešto bolje igre domaćina, koji konstantno vodi i drži prednost od 2-3 poena razlike. Imali su u nekoliko navrata gosti priliku da se potpuno vrate u meč, ali su pravili greške u prelomnim momentima seta, tako da je ovaj period igre završen rezultatom 25:22 za Bosnu.

Peti set igrači Radnika odigrali su maksimalno angažovano i od rezultata 4:3 prave seriju od 4 poena na servis Marinkovića za 8:3. Tu razliku održavali su do kraja seta za konačnih 15:9 i novi, treći trijumf iz isto toliko odigranih mečeva u ligi.

Bolji od ostalih kod domaćina bili su Osmanović i … koji su i nosili igru Bosne, dok je kod gostiju iz Bijeljine standardno dobar bio Perišić, koga su odlično pratili Marinković, Stanišić, Jocić i Đurić. Radnik će niz nepobjedivosti pokušati da nastavi i u sledećem kolu, kada putuje na megdan Borcu iz Banja Luke, dok će Bosna prvu ovosezonsku pobjedu tražiti protiv Gradine-Herceg u Srebreniku.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )