FOTO: Nezavisne

TREBINJE - Šezdesetšestogodišnji Trebinjac Simo Pupić neslužbeno ima najduže brkove u svome gradu, mada je, kako kaže, susretao starije ljude sa dužim brkovima, ali nije siguran da li su još živi.

"Iako ne znam koliko su moji brkovi dugački, jer ih nikada nisam mjerio, a i ne znam kako bih to uradio, mogu samo da kažem da trenutno većih brkova ja kod ljudi u Trebinju nisam gledao, mada mi nije ni bio cilj da se sa nekim takmičim", kaže Pupić za "Nezavisne".

Neslužbeni trebinjski rekorder nosi i neslužbeno ime Brko, kojim ga oslovljavaju oni koji ga ne znaju, ali oni koji ga znaju uz nadimak dodaju i ime Simo Brko, pa se, kako se šali ovaj dobroćudni čovjek, u svemu često izgubi njegovo prezime.

"Nosim brkove otkako, što se kaže, znam za sebe, a ovoliku dužinu nosim ima jedno šest godina, mada ih pomalo oblikujem, štucujem ih oko usana da sve skupa ne bi djelovalo neuredno", kaže ovaj brkajlija.

On cjelokupnom svojom fizionomijom neodoljivo podsjeća na pravi arhetip kršnog Hercegovca.

Oni koji ga bolje poznaju kažu da je i danas snažan i jak, što se ne može porediti sa njegovom nekadašnjom snagom, ali Simo, bez hvalisanja, skromno dodaje da se sve dešava u svoje vrijeme i da je normalno da mlad momak bude i snažan, pa je skromnost, saznajemo ponovo od drugih, još jedna vrlina ovoga stamenog Hercegovca.

Brkovi su se, kaže, u njegovoj kući odvajkada nosili, jer su oni nekada bili i obilježje pravog muškarca.

"Moj pokojni đed je nosio ovako velike brkove i oni su tada bili njegovo obilježje, ali ih je nosio i moj pokojni otac, samo su bili dosta manji, rekao bih normalni, pa sam se i ja s vremenom odlučio da pustim nešto duže", objašnjava dalje Simo za "Nezavisne".

Kaže da zasad ne misli da se brije i svoje će brkove možda nositi sve dok bude živ, ali ipak sve zavisi od okolnosti.

A kada su u pitanju svjetske brkajlije, kako su pisali mediji, Indijac po imenu Girdhar Vyas već četiri decenije pušta brkove koji su izrasli do fantastične dužine od 670 centimetara. Prije njega najduži brkovi pripadali su Ramu Singhu i bili su dugački 564 centimetara.

Da su brkajlije i dalje zanimljive i popularne, govore i takmičenja koja se održavaju svake godine, na kojima se, između ostalog, biraju najbolji brkovi i brade.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )