FOTO: null

Grad Trebinje podnijeće krivične prijave protiv odgovornih u „Bobar banci" i institucijama Republike Srpske, koji su dozvolili da se ova banka nađe pod prinudnom upravom, potvrdio je za Radio Trebinje gradonačelnik Slavko Vučurević.

"Podnijećemo krivične prijave protiv Agencije za bankarstvo Republike Srpske i protiv svih onih, koji su u lancu odgovornosti vezani za finansijsko-monetarni sistem Republike Srpske, gdje podrazumijevamo određene struktre u vladi, prije svega protiv predsjednika Vlade i ministra finansija", rekao je Vučurević za Radio Trebinje, a prenosi BN TV .

Gradonačelnik Trebinja kategoričan je da neće odustati od zahtijeva za formiranje stručne komisije ekonomista i finansijskih stručnjaka, koji bi ušli u banku i utvrdili stavrno stanje, kako bi to saopštili javnosti Republike Srpske, a posebno oštećenim, koji su imali svoje depozite na Bobar banci.

"Za dvadesetak minuta se može utvrditi kako je došlo do likvidacije banke. Nije nikakva tajna da se na dan izbora ulazilo u trezor Bobar banke desetak puta i mi u tom slučaju vidimo jedan od uzroka likvidacije banke", kazao je Vučurević.

On se pita ko je na taj način ulazio u trezor i ko je novac iznio iz banke.

"Građani Trebinja zaslužuju da znaju šta se desilo sa više od 5 milona KM novca grada Trebinja, koje smo imali na Bobar banci, a poštujući državu i način izbora banke, sa kojom smo imali ugovorene poslovne odnose", istakao je gradonačelnik.

Uprava Bobar banke u likvidaciji i službeno je priznala potraživanja Grada Trebinja u iznosu od 5.2 miliona KM, koliko je na računima Grada kod ove banke u likvidaciji ostalo na dan uvođenja privremene uprave i blokade svih depozita.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )