FOTO: null

U današnjem požaru u zgradi Osnovnog suda u Trebinju uništeni su sudski predmeti koji su se nalazili u kancelarijama sudija, ali nije izgorjela arhiva, izjavio je predsjednik Osnovnog suda Milan Bosić.

On je precizirao da je tokom gašnjenja požara voda uništila sudske predmete koji su se nalazili u kancelarijama.

Bosić je novinarima rekao da nije izgorjela arhiva, te da je i pisarnica obezbijeđena.

On ističe da je najvažnije da niko nije stradao, te navodi da, iako ne može sa sigurnošću da tvrdi, misli da su uzrok požara instalacije, s obzirom da je zgrada stara više od 100 godina.

"Do 10.00 časova jutros, kada smo krenuli na pauzu, ništa nismo primijetili niti je išta ukazivalo na to da bi mogao izbiti požar", kaže Bosić i dodaje da je on iz zgrade suda izašao u 10.05 časova i da su mu za požar javili nakon dvadesetak minuta.

Bosić je isključio mogućnost podmetanja požara, napominjući da, osim sudske policije koja je u holu zgrade, niko ne može da prođe.

Požar je zahvatio zgradu Osnovnog suda između 10.00 i 10.30 časova, kada su službenici bili na pauzi.

Vatra je zahvatila drugi sprat zgrade, gdje se nalaze sudijske kancelarije. Veliki broj vatrogasaca je više časova gasio požar kroz prozore, odakle je izlazio gust dim.

Zgrad suda nalazi se u centru grada, nedaleko od zgrade opštine, ali nijedan objekat u blizini nije bio ugrožen.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
brcko_gas
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )