FOTO: pixabay

Virus korona zatvorio je vrata svih svjetskih kino-dvorana pa tako na ovu pandemiju nisu ostali imuni ni domaći bioskopi koji su u više navrata bili zatvoreni, a sada nakon duže pauze ponovo su otvorili svoja vrata za posjetioce i ljubitelje projekcija na filmskom platnu.

Učinak krize na poslovanje je ogroman i stvorio je velike gubitke domaćim bioskopima u svakom smislu - cjelokupna filmska industrija je značajno pogođena pandemijom i krizom koju je ona prouzrokovala. Povratak u filmsku salu je ponovo omogućen, ali sa znatno smanjenim mogućnostima i kapacitetima, a sve to u skladu s epidemiološkim mjerama.
 
"Radimo u skladu s mjerama koje je propisao Institut za javno zdravlje, a ono pored tih epidemioloških mjera svakako podrazumijeva i ograničen kapacitet. Dakle, dokle god su takve mjere na snazi, posjećenost u našem kinu ne može biti onakva kakva je bila prije. Međutim, s obzirom na to da se poboljšava i epidemiološka situacija u svijetu i da se kina pomalo otvaraju, tržište filmova se vraća i sigurni smo da će doći vrijeme kada će kina postati dio redovnog kulturno-zabavnog života svakog grada i pojedinca", izjavila je Marina Popović, portparolka banjalučkog "Cineplexxa Palas".
 
Ona je pojasnila da svi željno iščekuju povratak života kakav su vodili prije pandemije, a posebno se nada trenutku kada će sva mjesta u sali moći biti popunjena.
 
"Pandemija virusa korona je ostavila velike finansijske posljedice. Generalno, ostavila je posljedice na jednu od najstradalnijih djelatnosti. Ulažemo velike napore da sačuvamo radna mjesta, da naša ekipa ostane na okupu te da kino bude ono što je nekada bilo banjalučkoj publici. Tržište se otvara, veliki dio filmova je planiran da bude na našem repertoaru, tako da biramo da  budemo optimistični i da što prije zaboravimo taj period koji je, nadam se, iza nas", istakla je ona.
 
Popovićeva je naglasila da su posljedice velike, prije svega finansijske, te da će biti potrebne godine rada da se "Cineplexx Palas" vrati na nivo na kojem je bio prije pandemije.
 
Svojevremeno su iz kompanije "Blitz-CineStar", koja je glavni regionalni distributer novih naslova, saopštili da studiji vjerovatno neće krenuti sa prikazivanjem svojih filmova dok ne bude otvoreno barem 80 odsto svjetskih tržišta, bez ograničenja u vezi sa pandemijom.
 
"Konkretno, povratak u dvorane, osim o dozvoli nadležnih tijela, ovisi i o dostupnosti filmova. Znamo da će se publika vratiti u naše dvorane, dobivamo veliki broj upita i zapravo smo sigurni u samo jedno - filmsko iskustvo s pet zvjezdica koje naša kina nude ostaće isto", naveli su oni tada.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )