FOTO: null

Na septembarski konkurs za posredovanje pri pronalaženju posla u Nemačkoj prijavilo se 200 zainteresovanih osoba medicinske struke.

Prema podacima koordinatora projekta, Džejne Hurtić, od 200 prijavljenih na konkurs koji je zatvoren 14. septembra 2016., njih 170 je zadovoljilo zahteve za intervjue, koji su održani tokom protekle sedmice.

- Ono što sada sledi su pripreme kandidata za njihov odlazak u Nemačku. U drugoj polovini oktobra ćemo početi s besplatnim kursevima nemačkog jezika, te stručnim seminarom. Paralelno s tim odvija se posredovanje nemačkim poslodavcima putem Savezne agencije za zapošljavanje - rekla je Hurtić.

Kroz ovaj projekat od 2011. posao u struci medicinska sestra ili medicinski tehničar u Nemačkoj je pronašlo oko 400 osoba iz BiH, a taj broj je u stalnom porastu, jer se proces posredovanja kontinuirano odvija.

Sve informacije o projektu posredovanja pri zapošljavanju i tekućim konkursima, te uslovima za prijavu, moguće je pronaći na web stranici Agencije za rad i zapošljavanje www.arz.gov.ba, saopšteno je.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )