FOTO: Srpskainfo

Mitropolit dabrobosanski Hrizostom najavio je izgradnju dvije crkve, u Bratuncu u spomen svim žrtvama srpskog naroda Podrinja i Konjević Polju, pošto se pronađe adekvatna lokacija, a nakon rušenja crkve u tom mjestu.

Građenju novih crkava, Hrizostom je nazvao novim početkom i dodao da će one istovremeno služiti potrebama vjernika ovih područja.
 
U video izjavi objavljenoj na Fejsbuku, mitropolit je pojasnio detalje vezane za rušenje crkve u Konjević Polju.
 
Naveo je da se prilikom izmještanja crkve odstupilo od prvobitnog dogovora i da je radove obavila firma iz Brčkog umjesto prethodno najavljene iz Foče.

– Mi smo u dva, tri navrata rekli da je u pitanju međunarodni sud koji je presudio tako da se crkva ukloni – s tim da se ukloni na način da to pristoji crkvi, da se sav materijal sačuva, kako bi se njime izgradila nova u spomen svih žrtava srednjeg Podrinja upravo u Bratuncu – naveo je mitropolit.
 
Od tog dogovora se odstupilo, što je rezultiralo “onakvim načinom rušenja crkve koji nije ni po dogovoru, a ni po onome kako smo bili u posljednjem momentu obaviješteni”.
 
Kako je kazao, firma iz Foče bila je zadužena da crkvu prenese u Bratunac, međutim, desilo se da je druga firma iz Brčkog bila izvođač radova.
 
– Jeste da je ovo težak i vrlo emotivan momenat za svakog Srbina, ali mi smo jedan veliki narod koji mora da razmišlja racionalno i razumno, a ne samo emocijama – naveo je mitropolit.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )