FOTO: null

Nakon što je Mirko Blagojević (49) iz Banjaluke, koji je osumnjičen da je počinio krivično djelo zadovoljenja polnih strasti pred drugim, ispitan u banjalučkom Okružnom tužilaštvu i pušten da se u nastavku krivičnog postupka brani sa slobode, javnost u Ba

U banjalučkom naselju Lauš, gdje živi Blagojević, vlada nevjerica i strah među ljudima.

Aleksandar Petković, odbornik SDS u Skupštini grada iz ovog naselja, kaže za "Novosti " da je apsurdno da se Blagojević pusti na slobodu, nakon prikupljenih dokaza.

"Šta je sada sa ljudima iz naselja koji imaju djecu. Oni su ogorčeni. On je morao zbog svega da ostane u pritvoru do okončanja procesa i tada bi se javnost smirila. Sada se samo na apsurdan način pokazuje da pravosudne institucije ne misle na građane i javni interes", ističe Petković i dodaje da ako pravosuđe ovako štiti građane, onda je bolje da prestane.

Direktor Policije RS, Gojko Vasić, kaže za "Novosti" da su policiji vezane ruke kad se govori o odlukama za pritvor i da je to na Tužilaštvu.

Direktor Policije RS apeluje na građane da se obrate policiji, ukoliko imaju inforamcije da je pomenuti pokušao da ostvari bilo kakav kontakt sa nekom maloljetnom osobom, a što se može okarakterisati kao krivično djelo.

Inače, iz Okružnog tužilaštva Banjaluka saopšteno je da je od strane CJB Banjaluka, dostavljen izveštaj protiv Mirka Blagojevića iz Banjaluke, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo zadovoljenja polnih strasti pred drugim. Osumnjičeni je sproveden u Okružno tužilaštvo Banjaluka radi ispitivanja, naveli su iz te institucije.

Nakon ispitivanja, zbog toga što nije ispunjen nijedan od posebnih uslova za određivanje mjere pritvora, osumnjičeni je pušten da se brani sa slobode.


RAZOTKRIVANJE

Blagojević je raskrinkan kad je prije sedam dana započeo dopisivanje sa četrnaestogodišnjom djevojčicom preko interneta, ne znajući da se iza tog profila krije banjalučki novinar. U toku svog dopisivanja Blagojević je uvjeravao djevojčicu da, kad je seks u pitanju, razlika u godinama nema nikakve veze. Policija je prilikom hapšenja Blagojevića pronašla kod njega i ženske gaćice i ostalo žensko intimno rublje, dok je u njegovom automobilu pronađeno seksualno pomagalo vibrator. U Blagojevićevoj kući je pronađen pištolj za koji nije imao dozvolu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )