FOTO: null

U kasu preduzeća "Autoputevi RS" za samo mjesec naplate putarine na autoputu "9. januar" na pravcu od Doboja do Prnjavora slilo se 267.000 KM i kupljeno je oko 200 TAG uređaja.

Kako su objasnili u ovom preduzeću u pomenutom periodu ovom dionicom prošlo je skoro 57.000 vozila.

- Za razliku od autoputa Gradiška - Banjaluka, trasom od Doboja do Prnjavora, od ukupnog broja vozila više od 15 odsto čine kamioni, autobusi i druga teretna vozila sa prikolicama - rekli su u "Autoputevima RS".

Podsjetili su da vozači putarinu mogu da plate u markama, papirnim novčanicama evra, bankovnim karticama, ali i putem sistema elektronske naplate putarine, odnosno TAG uređaja.

- Elektronski način plaćanja putarine veoma je popularan kod vozača, jer im pruža brži, lakši i jednostavniji način prolaska kroz naplatne rampe. Cijena TAG uređaja je 40 KM, a već prilikom punjenja računa, korisnicima je omogućen i popust od 15 odsto - istakli su u ovom preduzeću.

Od naplate putarine na autoputu Banjaluka - Gradiška ovo preduzeće lani je zaradilo oko 3,6 miliona maraka, što je za 27 odsto u odnosu na godinu ranije.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )