FOTO: null

Američki predsjednik Donald Tramp razgovarao je danas telefonom sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom prvi put nakon inauguracije.Moskva - Američki predsjednik Donald Tramp razgovarao je danas telefonom sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom prvi put nakon i

Razgovor dvojice lidera trajao je oko 45 minuta, prenio je Rojters, pozivajući se na visokog činovnika u američkoj administraciji.

Ranije danas američki predsjednik razgovarao je sa njemačkim kancelarom Angelom Merkel i premijerom Japana Šinzom Abeom, prenosi "Sputnjik".

Rusija očekuje da će odnosi Moskve i Vašingtona, koji su, prema ocjeni ruskih vlasti, tokom mandata Baraka Obame u potpunosti degradirani, početi da se poboljšavaju poslije stupanja Trampa na dužnost američkog predsjednika.

Portparol Bijele kuće Šon Spajser napisao je ranije na svojoj stranici na "Tviteru" da Tramp, nakon razgovora sa njemačkim kancelarom koji je trajao 45 minuta, razgovara telefonom predsjednikom Rusije, trećim od pet lidera.

Spajser je objavio fotografiju na kojoj se vidi da Tramp razgovara telefonom, a oko njegovog stola sjede i stoje potpredsjednik SAD Majk Pens, šef kabineta američkog predsjednika Rajns Pribas, savjetnik za nacionalnu bezbjednost Majkl Flin i savjetnik za strateška pitanja Stiven Benon.

Najavljeno je da će američki predsjednik razgovarati i sa francuskim kolegom Fransoam Olandom, kao i sa premijerom Australije Malkolmom Turnbulom.

Tramp je prethodno na "Tviteru" naveo da će sa Putinom razgovarati o poboljšanju odnosa, kao i o "informacijama o tome šta treba raditi u narednih sedam dana".

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )