FOTO: null

Jutros je, bez prethodne najave, ispred sjedišta Vlade Brčko distrikta, stotinjak poljoprivrednika parkiralo svoje traktore i na taj način iskazalo protest zbog najave izmjena Pravilnika o podsticajima za tekuću godinu i kašnjenja isplate za prethodnu.

"Ovo što Vlada u Brčkom pokušava da uradi nije podsticanje već nastavak sistemskog uništavanja poljoprivrede: Stari Pravilnik ne poštuju a nameću novi bez našeg učešća u njegovom kreiranju", kažu učesnici protesta odlučni da istraju u onome što im je ranije u Skupštini i Vladi i obećano.

A obećano je (nakon masovnih protesta u martu) od strane većine predstavnika oba nivoa vlasti da će Pravilnik o podsticajima iz 2014. ostati na snazi i ove godine, te da će dug za podsticaje biti isplaćen prije proljećne sjetve.

„Rebalansom budžeta je obezbijeđeno 4,7 miliona koliko nam Vlada duguje za prošlu godinu, a do sada je isplaćeno nešto više od stotinu hiljada", kaže Miodrag Kojić iz Trnjaka kod Brčkog.

U izjavi nakon prekida sjednice Vlade i gradonačelnik Anto Domić i šef Odjeljenja za poljoprivredu su potvrdili da „nije postignut dogovor o novom Pravilniku".

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )