FOTO: InfoBijeljina

Za osam mjeseci ove godine dogodilo se 12 nezgoda na području Policijske uprave Bijeljina u kojima su učestvovali traktori. Iz policije navode da je Semberija poljoprivredni kraj i da je ovo karakterističan period za vožnju traktora i radnih mašina. Najavljuju pojačane kontrole.

Karakteristične dionice na kojima se nalaze traktori te radne mašine su magistralni putevi, obilaznice oko grada, te potez prema Banj Brdu.

“Sve su to putevi gdje vozači mogu da razvijaju veće brzine, i gdje vozač automobila ne može blagovremeno da uoči i da izbjegne kontakt sa neosvjetljenim traktorom. U oktobru PU Bijeljina planira da organizuje regionalnu akcija sa nivou naše Uprave, s ciljem kontrole tehničke ispravnosti traktora i radnih mašiha, sa posebnim akcentom na rotaciona svjetla, osvjetljenost, prsluk, te osvjetljenost na zadnjem priključku ukoliko ga traktor ima”, rečeno je za InfoBijeljina u policiji.



Upozoravaju da će sva vozila koja budu neadekvatno osvjetljena biti isključena iz saobraćaja.

Podsjetimo i da je za period od januara do avgusta ove godine na području Policijske uprave Bijeljina bilo skoro 800 nezgoda, od čega je bilo 12 u kojoj su učestvovali traktori.

 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 2 )