FOTO: null

Večeras u organizaciji Zavičajnog kluba sela Zagoni kod Bijeljine održaće se peto, sada već tradicionalno, Zavičajno veče.

Na okupu će se naći različite generacije onih koji su ovdje rođeni, a žive daleko od rodnog mjesta, te onih koji i danas žive u ovom selu. Veliki broj mještana Zagona danas živi u raznim zemljama Zapadne Evrope pa i drugih kontinenata, a pogotovu na prostorima bivše zajedničke države. Ovo im je lijepa prilika za susrete i oživljavanje uspomena na zavičaj.

Okupljanje Zagončana organizuje se prve subote mjeseca septembra od 2011. godine. U ovom selu je u jesen 2010. godine organizovana proslava 150-godišnjice Osnovne škole u Zagonima. Tada je osnovan i Zavičajni klub, koji je uveliko opravdao svoje postojanje i koji se trudi  da svake godine okupi na jednom mjestu sadašnje i bivše mještane ovog sela organizujući njihovo druženje.

Zavičajno veče je lijepa prilika za oživljavanje uspomena, obnavljenje starih i sklapanje novih prijateljstava, a sve će biti uveličano bogatom trpezom, muzikom i zabavom do duboko u noć.

Piše : Snežana Milošević

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )