FOTO: srna

BIJELjINA - Ovogodišnja manifestacija „Višnjićevi dani“, koja je večeras završena u Bijeljini, ispunila je očekivanja, a svi programski sadržaji bili su izuzetno visokog nivoa i prilagođeni svim uzrastima, rekao je predsjednik bijeljinskog Srpskog prosvjetno-kulturnog društva „Prosvjeta“ Slaviša Mikić.

- Sa ove višednevne jubilarne manifestacije poslata je poruka da je Filip Višnjić među nama, da idemo njegovim putem, da njegov duh živi - istakao je Mikić.
 
On je rekao novinarima da on lično i članovi Društva smatraju da je ove godine urađen ozbiljan posao.
 
- Svi programi bili su vrhunski, izuzetno visokog nivoa, imali smo vrhunske sadržaje, stručnjake, program je bio prilagođen svim uzrastima, od vrtićkog do najstarijih posjetilaca - naveo je Mikić.
 
Manifestacija „Višnjićevi dani“ u Bijeljini, 30. po redu, završena je večeras spuštanjem zastave, a prije zatvaranja u Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“ promovisan je najnoviji broj časopisa „Srpska vila“.
 
Manifestacija je otvorena 3. novembra podizanjem zastave ispred Narodne biblioteke „Filip Višnjić“.
 
U okviru programa organizovan je niz izložbi, književnih večeri, naučnih skupova, muzičko-scenskih događaja.
 
Slijepi guslar Filip Višnjić, koji slovi za srpskog Homera, jedan je od najpoznatijih srpskih guslara i tvoraca srpskih epskih narodnih pjesama.
 
Rođen je 1767. godine u selu Gornja Trnova kod Ugljevika, a umro je 1834.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )