FOTO: null

Bijeljina - Gimnazija Filip Višnjić u Bijeljini, koju pohađa 870 učenika, do kraja godine bi trebalo da dobije novu stolariju i osvjetljenje, a i sistem grijanja će biti poboljšan.

Riječ je o projektu "Energetska efikasnost", kojim je obuhvaćeno 30 ustanova u Srpskoj.

- Počeli smo sa zamjenom dotrajale stolarije, poslije čega ćemo postavljati izolaciju, te će na kraju biti stavljena i fasada - rekao je direktor Gimnazije Drago Đurić.

On je istakao da je projektom predviđeno i poboljšanje sistema grijanja, što će biti od velike važnosti zbog dotrajalosti kotla.

- Gimnazija će dobiti novi kotao na biomasu, što će nam omogućiti značajne uštede, do 30 odsto. Tako ćemo za nabavku novog energenta trošiti svega 20.000 maraka, umjesto dosadašnjih 30.000 KM i više - rekao je Đurić i dodao da će novi kotao zagrijavati oko 3.000 metara kvadratnih.

Prema njegovim riječima inženjeri su procijenili da je potrebno napraviti kvalitetniju izolaciju krova i pojačati osvjetljenje objekta.

- U ovom objektu Gimnazija radi od 1978. godine, a ovo je prva veća rekonstrukcija. Obnova škole je veoma značajna za učenike i nastavnike, jer će imati mnogo bolje uslove za rad - smatra Đurić i dodao da se za vrijeme izvođenja radova nastava odvija nesmetano.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )