FOTO: InfoBijeljina

“Gradsku toplanu” u Bijeljini muči niz problema, od velikih potraživanja od korisnika do dotrajale mreže, ali kako tvrdi rukovodstvo, to neće uticati na početak sezone grijanja u Semberiji.

 
Radnici koji nisu primili tri plate razmišljali su i o protestu, ali su odustali, nakon što su dobili obećanje da će im dugovanja biti isplaćena do kraja oktobra.
 
- Julska plata će biti isplaćena do 15. oktobra, avgustovska do 22. oktobra, a septembarska do kraja ovog mjeseca. Ja sam radnicima dao to obećanje nakon razgovora sa gradonačelnikom Bijeljine. Oni su to prihvatili sa zadovoljstvom, tako da se posao odvija nesmetano u preduzeću - kaže Rade Hadži Stević, koji je nedavno imenovan na funkciju direktora Toplane. Zbog nedostatka sredstava i velikih dugovanja korisnika, u “Toplani” godinama nisu u mogućnosti da obnove dotrajalu mrežu.
 
- Veliki dug značajno opterećuje rad ovog preduzeća i to je poznato već duži niz godina. Međutim, moramo se boriti i tražiti rješenja - navodi Stević. Kako tvrdi, ovi problemi neće uticati na početak sezone grijanja.
 
- Planiramo da ovogodišnju sezonu grijanja počnemo večeras, dakle malo ranije od prvobitnog planiranog početka 15. oktobra - kaže Stević dodavši da je energent obezbijeđen. Toplana utroši oko 4.000 tona uglja tokom sezone. Sezona grijanja traje do 15. aprila, a u slučaju potrebe se produžava.
 
 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )