FOTO: null

U toku je godišnji remont postrojenja i kotlarnice u Gradskoj toplani, koja bi trebala da se završi do početka naredne grejne sezone.

"Vrši se defektaža, rasklapaju se pojedini sklopovi i utvrđuje se pravo stanje postrojenja i potom se primjenjuje plan redovanog godišnjeg remonta. Zamijeni se ono što je neophodno i reparira se ono što se može popraviti", rekao je Radomir Marjanović, direktor Gradske toplane Bijeljina.

Zbog loše finansijske situacije, rukovodstvo i zaposleni u Gradskoj toplani suočavaju se raznim tehničkim problemima i dugovanjima njihovih korisnika, čiji iznos trenutno iznosi 317. 000 maraka.

"Malo je iznenađujuće što je naplata samo u junu mjesecu manja za oko 40 hiljada KM u odnosu na isti period prošle godine, što predstavlja značajan iznos za Gradsku toplanu", rekao je Radomir Marjanović.

Međutim, bez obzira na postojeće probleme, iz bijeljinske Gradske toplane najavljuju proširenje distribitivne toplovodne mreže.

"Uz pomoć Grada planiramo da završimo dionicu koja je preostala da bi se spojio centar grada sa toplovodnom mrežom, a to je dio od ulice Dositeja Obradovića do tržnog centra "Emporijum", dodao je Marjanović.

Gradska toplana u Bijeljini ima oko 1250 korisnika, a cijena grijanja nije korigovana zadnjih pet godina i iznosi 2,75 KM po metru kvadratnom za fizička i 5,80 KM za pravna lica.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )