FOTO: null

Nakon što je bijeljinska Gradska toplana nabavila količine uglja dovoljne samo za narednih četiri do pet dana, građani priključeni na ovu toplanu od nedjelje ponovo imaju grijanje.

Gradska toplana obustavila je isporuku grijanja u subotu jer im dobavljač zbog prethodnih dugovanja nije dostavio ugalj. 

Radomir Marjanović, direktor bijeljinske toplane, kazao je da je problem sa grijanjem u ovom gradu zasad riješen nakon što su juče postigli  dogovor sa dobavljačima uglja o neprekidanju isporuke toplotne energije. 

"Mi nismo prema našim dobavljačima ispunili neke obaveze jer nam to finansijska situacija nije dopustila, a građani ne plaćaju redovno račune. Međutim, problem je zasad riješen. Stigle su količine uglja iz rudnika Ugljevik za narednih četiri do pet dana", rekao je Marjanović, dodajući da će kontinuitet snabdijevanja ugljom u narednom periodu zavisiti isključivo od toga koliko će potrošači toplane uplaćivati svoja dugovanja, jer bez tog priliva novca Gradska toplana neće biti u mogućnost da izmiruje obaveze prema dobavljačima, odnosno da isplaćuje nabavku uglja. 

Marjanović je istakao da grijanje u Bijeljini za fizička lica košta 2,75 KM po kvadratnom metru kada se radi o šestomjesečnim ugovorima kojih je i najviše. On očekuje da će građani Bijeljine platiti zaostale račune da bi toplana mogla obezbijediti ugalj za hladne dane. 

Kako kaže, Gradska toplana ostala je bez novca, jer su morale biti isplaćene plate radnicima, dok je sa druge strane priliv novca minimalan jer veliki broj građana ne plaća grijanje. Bijeljinska Gradska toplana ima 1.250 korisnika, a tokom sezone grijanja  potroši 4.000 tona uglja.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )