FOTO: Srpska Info

Došli smo do finala i sad slijedi ono najvažnije, da odbranimo domaći parket i vratimo Zvezdu na mjesto koje joj pripada a to je Evroliga – poručio je to trener Milan Tomić pred prvi meč finalne serije protiv Budućnosti.

Trener beogradskog tima ističe da za njega ništa ne znači činjenica da su već tri puta ove sezone dobili Podgoričane.

– Budućnost je iskusna i veoma kvalitetna ekipe. Ne živim od prošlosti, to je zamka za nas. Oni su sad potpuno nov tim sa novim trenerom igraju drugačije i treba da se borimo da sačuvao naš domaći teren. I ranije sam često govorio šta je naš cilj. Sad smo ušli u finale, ali tu ne mislimo stati. Uz veliku podršku naših navijača nadam se da možemo uzeti ABA ligu i vratiti Zvezdu gdje joj je mjesto, a to je Evroliga. Radostan sam što ce biti puna hala – istakao je Tomić.

Prošle sezone Nemanja Gordić je pravio ogromne probleme Zvezdi u finalu, a sad je trener Jasmin Repeša opet povećao minutažu plejmejkeru
– Sigurno da je Gordić iskusan košarkaš, zna da igra te utakmice, ali nije samo on problem. Budućnost je kvalitetan  tim i mi moramo da ih zaustavimo individualno i timski. Mi moramo što je najbitnije imati energiju na parketu, moramo da imamo koncentraciju i disciplinu, to će biti naša najveća prednost ako to ostvarimo – odao je Tomić.

Dejan Davidovac je takođe napomenuo da se ne osvrću na ranije mečeve.

– Budućnost je tokom sezone imala uspone i padove, ali su došli do finala i sad su drugačija ekipa nego ranije. Borili smo se čitave sezone da imao prednost domaćeg parketa i želimo to da iskoristimo. Nije ista situacija kao prošle godine posebno što se nas tiče. Moramo da imamo želju, volju samo koncentraciju i disciplina treba da bude na višem nivou – rekao je Davidovac.

Regland možda igra drugi meč
Trener Milan Tomić je najavio mogućnost da se Džo Regland vrati u tim već u drugoj utakmici. Ipak konačnu odluku o povratku plejmejkera donijeće ljekarska služba, a trener nije želio da detaljnije otkriva podatke o povredi Amerikanca.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )