FOTO: Getty Images

Tom Kruz je najplaćeniji glumac Holivuda, a uzevši u obzir njegovu zaradu tokom karijere objavljen je i iznos koji zarađuje po izgovorenoj riječi.

Kruzove glumačke vještine u kombinaciji s poslovnim duhom i produkcijom vlastitih filmova poput “Nemoguće misije” omogućili su mu da dobija i postotak zarade, a ne samo fiksnu platu od mnogih uspješnih ostvarenja u kojima je glumio stoga je na vrhu liste najplaćenijih holivudskih glumaca.

U prilog ide i činjenica da je on jedno od onih imena koja čine više za promociju filma nego sva druga obilježja.
 
Na osnovu dosadašnje zarade – ne računajući nastavak filma “Top Gan”, Kruz zarađuje 7.091 dolar po riječi, što znači 205.639 dolara za 10 sekundi dijaloga.

Glumci na drugom i trećem mjestu, Kurt Rasel i Džoni Dep, zarađuju “samo” 5.682 dolara i 4.877 dolara po izgovorenoj riječi. Kada se radi o glumicama, Kameron Diaz, koja je sada u penziji, “zaostaje” sa 4.637 dolara po riječi.
 
Takođe, proračuni za Kruza ne uključuju zaradu od filma “Top Gan: Maverik” koji je izašao prošle godine.

“Top Gan: Maverik” nije bio samo jedan od najboljih filmova 2022., već i jedan od najprofitabilnijih, a zaradio je 1,489 milijardi dolara s budžetom od samo 170 miliona dolara. Slijedom toga, Kruzova zarada po riječi je vjerovatno ponovo porasla do ovog trenutka.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )