FOTO: null

Prolazeći juče gradskim parkom u Bijeljini zapazio sam nekoliko dječaka uzrasta od desetak godina kako igraju fudbal. Sasvim normalna i lijepa slika. Za oko mi je zapalo da je jedan od njih u dresu reprezentacije Srbije, a drugi dječak u dresu reprezentac

Da li možemo zamisliti uopšte ovakvu sliku na igralištima u Sarajevu, Tuzli, Zenici? Daj Bože da dječak u dresu Srbije ne bi dobio batine u tim gradovima. To je nažalost realnost. Treba biti primijećena i istaknuta ta širina Bijeljine. Ne sjećam se da su mediji prenijeli kako je nakon što je Radnik osvojio kup BiH u fudbalu, cijeli gradski stadion klicao i ovacijama pozdravio svog fudbalera Samira Memiševića, a trebali su. Bijeljina je obilježena od pojedinih medija u BiH kao crna rupa, kao grad netolerantnih ljudi, kao šovinistička sredina. To je apsolutno netačno. U našem gradu se ne dešavaju incidenti sa takvim predznakom, živi se zaista u miru i slozi, za razliku od nekih drugih navedenih gradova. 

Vratimo se na sliku iz gradskog parka od juče. Dva dječaka sa početka priče, igraju zajedno u ekipi, i “nabacuju” jedan drugom nakon dobro odigrane akcije, i postignutog gola. Zajedno se raduju i bodre. To znači da su ih obojicu roditelji vaspitali na pravi način, i naučili da vole svoje a poštuju tuđe. Svaka čast roditeljima. Djecu su naučili da ponosno nose svoj grb na grudima, a prema tuđem se odnose kako dolikuje. Za očekivati je da će ti klinci kada odrastu biti dobri i pošteni ljudi. Pravi patriota ne pljuje na tuđu zastavu, a svoju ljubi i voli neizmjerno. Mnogi naši sugrađani su očigledno tome naučili svoje mališane, i zato Bijeljina ne može biti crna rupa. Bijeljina je zapravo grad dobrih i poštenih ljudi.

Ove stvari bi možda mogle da preporuče naš grad federalnim medijskim kućama, pa i javnom servisu iz tog entiteta, da ga barem uvrste u vremensku prognozu, ako ne da izvještavaju o nekim pozitivnim stvarima. Možda niste zapazili ali za Bijeljinu, koja je peta po broju stanovnika u BiH, nema mjesta ni u vremenskoj prognozi tih medijskih kuća (kao ni za Trebinje, Doboj ili Zvornik), dok za Neum, Livno i Bihać ima. Komentar je suvišan, a namjera očigledna. Mogli bi neki mnogo toga da nauče, recimo od Bijeljine.  

Piše: Stojan Krunić
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )