FOTO: null

Na području Centra javne bezbjednosti Bijeljina u dane vikenda 28.2. i 1.3.2015.godine sprovedena je republička akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu prisustva alkohola, opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova u organizmu

U toku akcije izvršena je kontrola nad 126 učesnika u saobraćaju od čega je alkotestiranje izvršeno nad 115 vozača i nad 3 vozača na posjedovanje opojnih droga i psihoaktivnih supstanica u organizmu. U dane vikenda iz saobraćaja je isključen 21 vozač zbog vožnje pod dejstvom alkohola od čega je kod 4 vozača utvrđena koncetracija do 2 gr/kg alkohola u organizmu.

Pripadnici CJB Bijeljina u toku 2014. godine iz saobraćaja isključili su 3253 vozača u alkoholisanom stanju. U 2014. godini 16% saobraćajnih nezgoda su prouzrokovali vozači koji su bili pod dejstvom alkohola, što je za oko 9% više nego u odnosu na 2013. godinu.   Izdvojili bi, da je u 40% saobraćajnih nezgoda sa poginulim  i teže povređenim licima alkohol bio jedan od dominatnih uzroka.

Tokom akcije koja je spovredena u dane vikenda, od strane pripadnika saobraćajne policije izvršeno je zaustavljanje putničkog automobila Škoda koje se nije zaustavilo na znak stop. Zahvaljujući brzom i efikasnom radu policijskih službenika, zaustavljeno je pomenuto vozilo. Prilikom pregleda  vozila   Škoda  utvrđeno je da se u vozilu nalaze bakarni oluci. Tokom razgovora sa vozačem navedenog vozila licem C.Č.i suvozačem I.I. policijski službenici došli su do saznanja da su lica neposredno prije policijske kontrole izvršili krivično djelo Krađa bakarnih oluka sa predškolske ustanove u Bijeljini. 

Centar javne bezbjednosti Bijeljina, vršiće pojačane kontrole učesnika u saobraćaju i u narednom periodu. 

Ovom prilikom još jednom apelujemo na sve učesnike da ne upravljaju vozilima pod dejstvom alkohola, kao ni pješacima da ne saobraćaju kolovozom pod dejstvom alkohola, s obzirom da je saobraćanje u alkoholisanom stanju dominantan uzrok saobraćajnih nezgoda sa smrtnim i teškim tjelesnim povredama.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )