FOTO: null

Tržišna inspekcija Republike Srpske izvršila je u proteklim prazničnim danima u ugostiteljskim objektima 62 kontrole prodaje, upotrebe i usluživanja alkoholnih pića licima mlađim od 18 godina.

Iz Inspektorata navode da tokom kontrola nisu zatečena maloljetna lica koja konzumiraju alkoholno piće, ali da je u jednom slučaju utvrđeno da ugostiteljski objekat nije uredno izdavao račune za izvršene usluge, zbog čega je inspektor izdao prekršajni nalog. 

U saopštenju se dodaje i da će, radi suzbijanja alkoholisanja maloljetnih lica, a u okviru kampanje "Stop alkoholu na točkovima!", koju u saradnji provode Ministarstvo saobraćaja i veza, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Agencija za bezbjednost saobraćaja, Auto-moto savez Republike Srpske, Institut za razvoj mladih i zajednice "Perpetum mobile" i jedinice lokalne samouprave, republički Inspektorat i u narednom periodu pružiti punu podršku organizovanju zajedničkih aktivnosti.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )