FOTO: null

Prestanak padavina u Republici Srpskoj i Federaciji BiH očekuje se tokom dana, ali će se zadržati hladno vrijeme.

Na jugu Hercegovine jutros će uglavnom biti suvo sa slabom kišom ili susnježicom ponegdje, a moguća je i pojava veoma slabog snijega, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. 

Tokom dana padavine će prestati, ali će ostati oblačno i prohladno vrijeme. Popodne i uveče očekuje se razvedravanje. 

Duvaće slab vjetar sjevernih smjerova, u Hercegovini umjerena bura. 

Jutarnja temperatura vazduha od minus tri do nula, na jugu do dva stepena, a maksimalna dnevna od nula do četiri, na jugu do 10 stepeni Celzijusovih. U višim predjelima temperatura vazduha tokom dana ostaće u minusu. 

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava oblačno vrijeme sa snijegom, a u Hercegovini pretežno oblačno i uglavnom bez padavina. 

Na Bjelašnici je jutros u 7.00 časova izmjereno minus 12 stepeni, na Han Pijesku minus sedam, na Čemernu i u Livnu minus šest, na Sokocu i Ivan-sedlu minus pet, na Mrakovici i u Istočnom Drvaru minus četiri. 

U Kneževu su jutros izmjerena minus tri stepena, Mrkonjić Gradu, Sarajevu, Bugojnu, Nevesinju i Gacku minus dva, Srebrenici, Tuzli, Zenici, Jajcu i Livnu minus jedan. 

U Banjaluci, Bijeljini, Doboju, Višegradu, Drvaru, Gradačcu, Srpcu, Zvorniku, Foči, Rudom jutros je bilo nula stepeni, a jedan stepen iznad nule u Prijedoru, Novom Gradu, Gradišci, Ribniku, Sanskom Mostu i Goraždu. 

Četiri stepena izmjerena su u Mostaru, pet u Trebinju, a šest u Stocu i Čapljini. 

Visina snijega jutros u 7.00 časova na Bjelašnici je iznosila 113 centimetara, u Kupresu 45, na Mrakovici 25, Mrkonjić Gradu 20, u Bihać, Ribniku i na Han Pijesku 19, u Kneževu 17, na Ivan-sedlu 12, u Jajcu 10. 

Na Sokocu snijeg je visok devet centimetara, u Bugojnu sedam, Srebrenici pet, Banjaluci i Drvaru četiri, Gradačcu, Livnu, Prijedoru i Sanskom Mostu tri centimetra. 

U protekla 24 časa padavina je najviše bilo u Istočnom Drvaru, zatim Ribniku, na Mrakovici, u Gradišci, Banjaluci, Mrkonjić Gradu, Prijedoru, Doboju, Novom Gradu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )