FOTO: infobijeljina.com

U periodu od 20. do 23. juna 2024. godine, na području Policijske uprave Bijeljina realizovana je regionalna akcija usmjerena na kontrolu vozača pod dejstvom alkohola i kontrolu vozača dvotočkaša.

Tokom pojačanih aktivnosti, policijski službenici su kontrolisali ukupno 396 vozača, pri čemu je evidentirano 124 prekršaja povezanih sa tematikom akcije. U okviru ove akcije, 56 vozača je sankcionisano zbog prisustva alkohola u organizmu.
 
Najveći broj isključenih vozača, njih 37, imao je koncentraciju alkohola u krvi između 0,3 i 0,8 g/kg. Četiri vozača su zadržana zbog visokih koncentracija alkohola koje su prelazile 1,5 g/kg.

 
Pored toga, tokom trajanja akcije, evidentirano je 68 prekršaja koje su počinili vozači dvotočkaša.
 
Cilj ove akcije je povećanje bezbijednosti u saobraćaju i smanjenje broja nesreća izazvanih vožnjom pod dejstvom alkohola. Policijska uprava Bijeljina nastaviće sa sličnim akcijama i u budućnosti, apelujući na sve učesnike u saobraćaju da poštuju propise i voze odgovorno.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )