FOTO: null

Odluka Specijalnog tužilaštva Republike Srpske da se proglasi nenadležnim u slučaju istrage kriminala u Bobar banci izazavala je dosta reakcija. Sve se svode na isto: svi čekaju da se kratko pamćenje naroda ponovo pokaže na djelu.

Specijalno tužilaštvo Republike Srpske zaključilo je 13. marta da ne može postupati po predmetu prijave o organizovanom kriminalu u Bobar banci jer ne postoje elementi iz krivičnog djela u nadležnosti tog tužilaštva.

Okružno tužilaštvo iz Bijeljine je ranije zaključilo da postoje indicije da se u konkretnom slučaju radi o organizovanom kriminalu i da su zbog toga obavijestili i MUP i Specijalno tužilaštvo.

U Transparensi internešnelu tvrde da je ovo klasičan dokaz da niko ne želi da preuzme odgovornost za stvarnu istragu u i oko Bobar banke koja bi dovela do mnogo većih stvari nego što je nestanak deset miliona iz trezora ove banke.

Evidentno je da svi čekaju da se Bobar banka zaboravi.SDS-ov tim za finansije podsjeća da javnosti nisu prezentovani apsolutno nikakvi podaci i nalazi dosadašnje bilo kakve istrage.Iščezlih deset miliona i prijava o lažnim kreditima samo su kap u moru malverzacija koje su u Bobar banci trajale godinama tvrde u SDS-u.

Sav kapital nestajao je u poslovanju sa povezanim licima.U Specijanom tužilaštvu su nam potvrdili da imaju zaveden predmet po prijavi u slučaju Bobar banka ali da je predmetni tužilac na putu i da prije sljedeće sedmice ne mogu pričati o toj temi.

Specijalnom tužilaštvu inače proglašavanje nenadležnosti u slučajevima krupnih afera nije prvi put.

Opširnije u Dnevniku 2 BN TV u 19:30

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )