FOTO: Nezavisne/Tanjug

Tim ljekara Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske dobio je dozvolu da 21. februara u Hagu pregleda Ratka Mladića, koji u tom gradu služi kaznu doživotnog zatvora, navedeno je u saopštenju ove zdravstvene ustanove.

Generalni direktor UKC-a RS Vlado Đajić rekao je da je tim ljekara spreman, i da se samo čekala dozvola Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove koji je naslijedio Haški tribunal, prenosi Srna.
 
„Spremni smo i o svom trošku putujemo u Hag. Lekarski tim naše ustanove pregledaće generala Mladića i njegovu dokumentaciju, te utvrditi da li je do sada pravilno lečen”, rekao je Đajić.
 
On je istakao da je cilj posjete da se pruži doprinos njegovom boljem tretmanu u nastavku liječenja, kao i da se odredi koje lijekove treba da koristi i gdje bi trebalo dalje da se liječi.
 
U timu ljekara UKC-a koji bi trebalo da posjete Ratka Mladića su neurolog, kardiolog i pulmolog, prenosi Tanjug.
 
Ratko Mladić operisan je 8. januara u holandskoj bolnici kada mu je ugrađen pejsmejker. Već sledećeg dana on je vraćen u pritvorsku sobu u Sheveningenu.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )